Achter elke pijn schuilt een verhaal. Hier volgt er één van:

Hij was een personal trainer bij een sportschool en hield zich voornamelijk bezig met krachttrainingen en bodybuilding. Toen hij op een dag een jonge vrouw had ontmoet werd hij verliefd. Hun eerste date was een afspraak om samen te gaan hardlopen, omdat zij aan marathons doet. Ondanks dat hij geen hardloper is had hij toegestemd. De eerste paar trainingen gingen gesmeerd. De route was nog niet zo lang. Van 10 kilometer per dag werd het steeds meer.

Hun relatie kreeg ook meer verdieping en ze waren allebei blij, tot het moment dat zijn knie het begaf. Pijn was een dagelijks geval geworden. Na allerlei onderzoek bij de fysiotherapeut, osteopaat en orthopeed werd vastgesteld dat er vocht in de knie is, maar vreemd was dat het om zo’n kleine hoeveelheid ging dat het theoretisch niet mogelijk was om zoveel pijn te leiden. Uiteindelijk besloot de chirurg om tot een operatie over te gaan en de kniebanden schoon te maken.

Ondertussen had onze vriend als personal trainer een seminaar bijgewoond om zijn vaardigheden te vergroten. Eén van de sprekers was een knie-expert. Na grondig knieonderzoek vertelde hij aan onze vriend: ‘’Je hebt geen knieprobleem; jouw probleem is dat het gewicht van je lichaam rust op je pijnlijke been. Het is uit balans en je loopt niet stevig op beide benen. De spieren van deze been zijn sterker ontwikkeld dan de spieren van de andere been. Ik geef je paar oefeningen die je dagelijks moet doen en die zullen helpen om de spieren sterker te maken.’’

Onze jonge vriend heeft deze oefeningen paar keer per dag uitgevoerd en na drie dagen was de pijn voor 80% afgenomen en in een week was hij pijnvrij. Operatie was niet nodig. Verrassend genoeg waren binnen korte tijd de scoliose en rugpijn ook verdwenen.

Voorbeelden van scoliose

 Scoliose is kromming in de ruggengraat en kan veel rug- en andere pijnen veroorzaken.

 Uiteindelijk ging het hier om een probleem in de spieren die uit balans waren en met de juiste oefeningen werd dat probleem steeds minder. Door de disbalans in de spieren werd een kant van het lichaam overbelast en begon de ruggengraat zich krom te trekken. Dit probleem was al in de basisschooltijd geconstateerd en daarom was onze vriend begonnen met sporten en krachttrainingen. Niemand had echter gezien dat het om een kant van het lichaam gaat dat meer aandacht nodig heeft.

Het was als een auto waarvan de banden aan een kant een klein beetje minder lucht hebben dan aan de andere kant. Op den duur zullen onderdelen van zo’n auto het begeven net als de knie van onze vriend. Door de juiste stretchoefeningen zijn de te korte spieren verlengd waardoor de balans weer hersteld en de pijn verdwenen is.

In mijn praktijk heb ik dagelijks mensen die tobben met rug-, nek-, schouder- en kniepijn, die al jaren naar fysiotherapie of andere artsen gaan, die zich volstoppen met allerlei pijnstillers en ontstekingsremmers & die dagelijks ongemakkelijke pijn ervaren.

Het is moeilijk voor deze mensen te geloven dat je met de juiste stretchoefeningen voor de spieren en regelmatige massages verlost kan worden van de pijn waarmee je (jaren) hebt gelopen en waarover veel specialisten zich gebogen hebben, doch zonder resultaat.

Als massagetherapeut ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheid om mijn klanten te helpen van hun pijn verlost te raken en heb ik dit gevonden. Lees snel verder…

PS: En je wil zeker weten wat er is gebeurd met onze jongeman en zijn marathonloopster? Omdat zij zich verantwoordelijk voelde om hem te helpen in zijn blessureperiode, hebben ze elkaar beter leren kennen wat uiteindelijk tot een huwelijk is uitgelopen en met 2 gelukkige kinderen zijn ze een gelukkig gezin!

 

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_54d8d61d0d755_bestsellers” cat_id=”12569″ name=”blog massageprofessionals” sub_id=”” title=”Alles voor Uw spieren en gewrichten op een plek” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]