Reiki energetisch behandeling 

Iedereen van welke leeftijd kan Reiki ontvangen

Reiki, wat is dat eigenlijk? (45 min.)

Reiki is een Japans woord en bestaat uit 2 delen, “Rei” en “Ki “.Reiki simbolen bij MassageProfessionals Almelo
“Rei” laat zich vertalen als universeel en “Ki” staat voor kracht/levensenergie. Reiki betekent dus “universele levensenergie”. Het werd rond 1900 herontdekt door de Japanse monnik Dr. Mikao Usui, als een methode om met behulp van je handen energieoverdracht te laten plaatsvinden. Dat kan, door bij jezelf of anderen je handen op het hoofd en de overige lichaamsdelen te leggen.

Via onze handen stroomt de helende energie, die wij Reiki noemen. In ons lichaam bevinden zich energiekanalen, die in de loop der jaren door allerlei ervaringen geblokkeerd kunnen raken, wat vaak gevolgen heeft voor ons welzijn en onze gezondheid. De zelfgenezende eigenschappen, die ons lichaam heeft worden door Reiki gestimuleerd, waardoor deze blokkades opgeheven kunnen worden. Alleen daarom al zou je een cursus volgen, maar Reiki heeft je nog meer aan te reiken.

Er zal een bewustwordingsproces in gang komen en je zult bijna altijd merken, dat na verloop van tijd:

  • Je ogen helderder staan
  • Je zelfvertrouwen toeneemt
  • Je meer ontspannen wordt
  • Je energieniveau hoger wordt en
  • Je veel meer openstaat voor je gevoel

En als jij het niet merkt, dan zal je omgeving na verloop van tijd wel zeggen “Wat ben jij positief veranderd!” Dus, als je er aan toe bent om te ontdekken wie je echt bent, geef jezelf dan het geschenk van Reiki!

Reiki het mooiste geschenk dat je jezelf geven kunt!

Wat gebeurt er bij een Reikibehandeling?

Reiki behandeling in AlmeloBij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De behandelaar zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de cliënt met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de cliënt gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de cliënt. Bij voorkeur op afspraak. De cliënt zorgt zelf voor de nodige rust en ruimte en een zoveel mogelijk ontspannen lichaamshouding. Ook hier is makkelijke niet knellende kleding gewenst. De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de cliënt. Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.

De symbolen zijn een sleutel waarmee het makkelijker is om toegang tot de Reiki energie te krijgen. In principe zou je Reiki ook zonder deze symbolen moeten kunnen sturen.

Neem contact met ons op! Stuur een bericht of bel 06 27 30 45 39

Bij geen gehoor spreek een bericht in of stuur een Whatsapp. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.

Wij checken de berichten 2x per dag.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?