Zwangerschaps(prenatale) massage

De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie, ook van de baby.

Voordelen van de massage tijdens zwangerschap

Massage tijdens zwangerschap heeft talloze voordelen.  Massagetherapie zorgen ervoor dat lymfesysteem beter werkt zodat de afval stoffen beter afgevoerd woerden. Daardoor zal je minder last hebben van bijvoorbeeld opgezwollen zware benen.  Massage zorgt ook voor stabilisatie van je hormonen. Tijdens zwangerschap veranderen je hormonen, dat kan lijden tot “baby blues” of post natale depressies. Zwangerschap massage therapie kan daarbij uitkomst bieden.

Wat zijn de voordelen van massage tijdens de zwangerschap?

Massage therapie is een uitstekende keuze voor elk zwangere vrouw. Het vermindert stress en zorgt voor algehele welbeeing. Massage therapeut werkt aan alle ongemakken van de zwangerschap: rugpijn, stijve nek, kramp in de benen, hoofdpijn, pijn in de gewrichten en dikke bennen en vocht ophopingen, hij of zij zorgt ervoor dat je een normale gezonde zwangerschap periode hebt. De ontspanning zorgt voor betere nacht rust.

Hieronder zie je hoe massagetherapie je kunt helpen je zwangerschap periode soepel door te brengen.

Eerste trimester:

  • verlichten van de hoofdpijn
  • verzacht ochtend misselijkheid
  •  helpt tegen vermoeidheid

Tweede Trimester:

  • verlicht de rugpijn
  • verlicht krampen in de benen

Derde Trimester:

  • verminderen van zwellingen
  • verlichten van pijn en ontstekingen in de aderen
  • verbeteren van slaap
  • voorbereiden van de bekkenspieren voor de bevalling

Hoe gaat het in zijn werk, zo een prenatale massage therapie?

Wanneer je een zwangerschap massage ontvangt lig je of zacht op een massagetafel, of op je zei, of massage stoel (wat oor jou makkelijk is) terwijl je achter- en voor kant gemasseerd wordt. Tijdens eerste kwartaal wordt de client op de rug geplaatst met een lichte verhoging van de heupen of een kussenrol onder de knie. Deze positie verlicht de extra druk op de onderrug en heupgebied. Tijdens elke behandeling worden speciale lichaamskussen gebruikt die voor een comfortabele houding zorgen tijdens de massage. Alles gebuurt in onderling overleg en wordt zorgvuldig rekening gehouden met jouw wensen.

Zijn er momenten tijdens de zwangerschap dat ik geen massage mag ontvangen?

Het is heel belangrijk om met je verloskundige of begeleidende arts te overleggen voordat je aan de zwangerschap massage begint. Vrouwen met normaal zwangerschap kunnen veel profijt hebben van de massages en kunnen in principe zonder overleg deelnemen aan de zwangerschap massage.

Onze therapeut is goed opgeleid door onder andere een verloskundige en weet veel over de fases van de zwangerschap. Vrouwen met een hoge risico’s moeten overleggen met hun arts of verloskundige voordat ze met massages beginnen. Voor de massage krijg je uitgebreid intake zodat wij rekening kunnen houden met al je wensen. Ook tijdens massage blijf je massagetherapeut continu op jou letten zodat je onvergetelijk rijs door het ontspanningsland kunt maken.

Neem contact met ons op! Stuur een bericht of bel 06 27 30 45 39

Bij geen gehoor spreek een bericht in of stuur een Whatsapp. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.

Wij checken de berichten 2x per dag.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?