Fibromyalgie en massage

Massage en ontzuring kan bij fibromyalgie klachten helpen

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie is een reumatische aandoening die veel pijn veroorzaakt in spieren en bindweefsel. Fibromyalgie wordt ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd. Klachten die horen bij fibromyalgie zijn pijn, stijfheid, (chronische)vermoeidheid, tintelingen, stemmingswisselingen en concentratiestoornissen. De symptomen zijn per persoon verschillend. Fibromyalgie is niet levensbedreigend en leidt niet tot ernstige schade aan de gewrichten.

Voordelen van massage therapie bij fibomyalgie

Tijdens de massagetherapie wordt de bloedsomloop in de spieren gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen beter afgevoerd en worden voedingstoffen en zuurstof in het spierweefsel opgenomen. Dit zorgt voor ontspanning in de spieren, bevordert de beweeglijkheid van de gewrichten en stimuleert de aanmaak van de lichaamseigen pijnstillers, endorfines

Studies hebben aangetoond dat mensen met fibromyalgie veel baat hebben bij het vrijkomen van lichaamseigen stoffen die de pijn en vermoeidheid doen verminderen. Deze stoffen komen o.a. vrij door het doen van bepaalde oefeningen. Oefenen en pijn gaat vaak niet samen.

 

Versterking door Massage Therapie

Tijdens ons Massage Wellness programma krijgt u een zachte therapeutische massage. We streven naar een pijnloze behandeling waarbij u zelf de druk van de massage kan aangeven. Uw spieren op een verantwoordde manier gemasseerd. Tijdens de massage worden tevens endorfines aangemaakt.

Na de massage voelt u zich fitter, u zult minder pijn ervaren en merken dat u beter slaapt. Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Tijdens de diepe slaap herstelt het lichaam zich waardoor u minder vermoeid zal opstaan. Wanneer u regelmatig gemasseerd wordt, zult u steeds meer positieve effecten van de massages ervaren.

Weke technieken?

Onze massagetherapeuten zijn zeer ervaren en beheersen verscheidene technieken. Afhankelijk van uw klachten en/of wensen wordt de behandeling op u afgestemd.

Aanbevolen technieken die mogen helpen:

  • Zachte hot stone – ijs massage
  • Ontzuring – ontslakking behandeling
  • Warme kruidenstempel – ijs behandeling

Voor een advies over de juiste behandeling en/of producten neem contact met ons op.

Neem contact met ons op! Stuur een bericht of bel 06 27 30 45 39

Bij geen gehoor spreek een bericht in of stuur een Whatsapp. Je kunt ook het contactformulier gebruiken.

Wij checken de berichten 2x per dag.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?