Fibromyalgie en massage

Massage en ontzuring kan bij fibromyalgie klachten helpen

 

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie wordt in verband gebracht met chronische pijn, vermoeidheid, geheugen problemen en verandering in de stemmingen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en wordt niet beschouwd als een ziekte maar als een syndroom dat beheerst kan worden. Gelukkig is fibromyalgie niet levensbedreigend en lijd niet tot ernstige schade van de gewrichten.

Een van de hoofdklachten bij fibromyalgie is vermoeidheid, zelfs na heel veel slaap. Diepe slaap is zeer belangrijk bij fibromyalgie klachten omdat tijdens een diepe slaap ons lichaam zichzelf kan herstellen. Dankzij de massagetechnieken die wij beheersen zult u zich na de massage niet alleen fitter voelen maar zal de pijn verminderen gedurende de dag en zult u beter slapen.

Voordelen van Massage Therapie

De bloedsomloop in de spieren wordt vergroot waardoor de uitwisseling van stoffen in de spieren beter plaats vind. Dit is bij fibromyalgie klachten zeer nuttig omdat het zorgt voor ontspanning in de spieren, het verbeterd de bewegelijkheid van de gewrichten en de natuurlijke lichaamseigen pijnstillers worden gestimuleerd.

Versterking door Massage Therapie

Studies hebben bewezen dat mensen met fibromyalgie baat hebben bij het vrijkomen van natuurlijke lichaamseigen stoffen die pijn en vermoeidheid verminderen. Deze stoffen komen vrij door middel van bepaalde oefeningen, maar oefeningen doen terwijl u pijn heeft is niet prettig.

Tijdens ons Massage Wellness programma krijgt u niet alleen een zachte therapeutische massage maar wordt u gemasseerd op een manier waarbij uw spieren gerekt en ontspannen worden. In het begin zal dat langzaam gaan maar na mate de behandelingen volgen zult u snel verbetering merken.

Welke technieken gebruiken wij?

Onze massage therapeuten zijn zeer ervaren met verscheidene technieken. Afhankelijk van uw klachten en/of wensen worden de technieken op u afgestemd.

Pijnloze behandeling

Omdat fibromyalgie pijnlijk is, is het lichaam juist extreem gevoelig voor aanraking en zullen wij met zorg de juiste behandeling voor uw bepalen. Uw masseur/masseuse weet uiteraard uit ervaring hoe hard de druk moet zijn, maar niet elk lichaam is hetzelfde dus is het belangrijk dat u aangeeft hoeveel druk u kunt hebben tijdens de behandeling. Een pijnloze behandeling is wat wij graag voor u willen.

Aanbevolen technieken die mogen helpen:

  • zachte hot  stone – ijs massage
  • ontzuring – ontslakking behandeling
  • warme kruidenstempel – ijs behandeling

Voor een advies over de juiste behandeling en/of producten neem contact met ons op.

Like ons op Facebook: